Output mostly NaN

Issues with running 3DVAR.

Output mostly NaN

Postby wedgef5 » Thu Nov 04, 2010 4:57 pm

I'm having a problem, where da_wrfvar runs to completion, but most of the output variables are all NaNs. I enabled print_detail for xa, xb and grad, and it appears to me that this is where problems begin...

Code: Select all
Starting outer iteration :   1
Starting cost function:  1.76504398D+03, Gradient=  NaN           
For this outer iteration gradient target is:        NaN           

It then goes through 200 iterations of the inner loop, all of which look like...

Code: Select all
Iter    Cost Function         Gradient             Step
  1      NaN                 NaN                 0.00000000D+00
  2      NaN                 NaN                 0.00000000D+00
  3      NaN                 NaN                 0.00000000D+00
  4      NaN                 NaN                 0.00000000D+00
  5      NaN                 NaN                 0.00000000D+00
  6      NaN                 NaN                 0.00000000D+00
  7      NaN                 NaN                 0.00000000D+00
  8      NaN                 NaN                 0.00000000D+00
  9      NaN                 NaN                 0.00000000D+00
 10      NaN                 NaN                 0.00000000D+00

It's frustrating, as I've run wrfvar successfully before.

Does anyone have any ideas as to what is going wrong here?

Matt
wedgef5
 
Posts: 8
Joined: Tue Mar 24, 2009 4:11 pm

Re: Output mostly NaN

Postby hnlim » Tue Apr 05, 2011 3:43 pm

Hi Matt,

You did not provide enough information to allow for diagnosis.

Agnes
hnlim
 
Posts: 74
Joined: Wed Apr 16, 2008 11:51 am


Return to Runtime Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests