ungrib ERROR: Data not found: 2018-06-15_00:00:00.0000

Any issues with the actual running of the WRF.

ungrib ERROR: Data not found: 2018-06-15_00:00:00.0000

Postby islandowner » Tue Jun 26, 2018 2:35 am

I tried to run WRF with GFS data and I have a problem when I execute ungrib.exe
Here is the error:
------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Starting program ungrib.exe ***
Start_date = 2018-06-15-00:00:00 , End_date = 2018-06-15-12:00:00
output format is WPS
Path to intermediate files is ./
Subroutine DATINT: Interpolating 3-d files to fill in any missing data...
Looking for data at time 2018-06-15_00
ERROR: Data not found: 2018-06-15_00:00:00.0000
--------------------------------------------------------------------------------------------------
I've downloaded grib data in a folder, and I've typed link_grib.csh
In fact, GRIBFILE.AAA, GRIBFILE.AAB,... are created with the correct link.
I've changed the start_date and end_date in namelist.wps
I'm also using its correspondent Vtable for GFS data.

I reference some solutions in the forum but didnt work.
someone could help me?
Thanks in advance and sorry for my English.(my English is poor)
islandowner
 
Posts: 1
Joined: Tue Jun 26, 2018 2:24 am

Re: ungrib ERROR: Data not found: 2018-06-15_00:00:00.0000

Postby dcvz » Wed Jun 27, 2018 1:20 am

I'm sure the WRF developers had a reason for making the date format separators to be 'dash-dash-underscore-colon-colon-period', but I don't know what it is.

Check to make sure you have an underscore _ between the day and hour in the dates in your namelist.wps and not a dash - .

If that doesn't solve the problem, then use 'g2print.exe GRIBFILE.AAA' to see what is actually in the grib file.
dcvz
 
Posts: 165
Joined: Tue Apr 15, 2008 12:02 am


Return to Runtime Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests