UTC 12.00 hour data error after 16.07.2017

Any issues with the actual running of the WRF.

UTC 12.00 hour data error after 16.07.2017

Postby gadheebakaran » Mon Apr 16, 2018 4:00 am

I am running WRF model for 6 day 18 hours with GFS 0.5 data gfs.t12z.pgrb2.0p50.f000 to gfs.t12z.pgrb2.0p50.f168.
Model is 3 nested domain for Tamil Nadu, India, Tropical condition. Daily downloading data at 1.00am IST (20.30 UTC)
Till 16.07.2017 i did not have any error in the output. After that the data showing very low temperature (both maximum and minimum) and high humidity (100%) all along the coastal regions. The inland temperatures are more or less perfect with predicted and observed.

i have tested this other dates (previous and post to 16.07.2017)
Please suggest solutions for this


Name list details
&time_control
run_days = 6,
run_hours = 18,
run_minutes = 0,
run_seconds = 0,
start_year = 2017, 2017, 2017,
start_month = 7, 7, 7,
start_day = 15, 15, 15,
start_hour = 12, 12, 12,
start_minute = 00, 00, 00,
start_second = 00, 00, 00,
end_year = 2017, 2017, 2017,
end_month = 7, 7, 7,
end_day = 22, 22, 22,
end_hour = 6, 6, 6,
end_minute = 00, 00, 00,
end_second = 00, 00, 00,
interval_seconds = 21600,
input_from_file = .true., .true., .true.,
history_interval = 360, 180, 30,
frames_per_outfile = 1000, 1000, 1000,
restart = .false.,
restart_interval = 3600,
io_form_history = 2,
io_form_restart = 2,
io_form_input = 2,
io_form_boundary = 2,
debug_level = 0,
/

&domains
time_step = 180,
time_step_fract_num = 0,
time_step_fract_den = 1,
max_dom = 3,
e_we = 100, 117, 166,
e_sn = 100, 117, 217,
e_vert = 30, 30, 30,
p_top_requested = 5000,
num_metgrid_levels = 32,
num_metgrid_soil_levels = 4,
dx = 36000, 9000, 3000,
dy = 36000, 9000, 3000,
grid_id = 1, 2, 3,
parent_id = 1, 1, 2,
i_parent_start = 1, 36, 30,
j_parent_start = 1, 36, 22,
parent_grid_ratio = 1, 4, 3,
parent_time_step_ratio = 1, 2, 3,
feedback = 1,
smooth_option = 0,
/

&physics
physics_suite = 'tropical'
radt = 36, 9, 3,
bldt = 0, 0, 0,
cudt = 5, 5, 5,
isfflx = 1,
ifsnow = 0,
icloud = 1,
surface_input_source = 1,
num_soil_layers = 4,
num_land_cat = 21,
sf_urban_physics = 0, 0, 0,
maxiens = 1,
maxens = 3,
maxens2 = 3,
maxens3 = 16,
ensdim = 144,
/

&fdda
/

&dynamics
w_damping = 0,
diff_opt = 1, 1, 1,
km_opt = 4, 4, 4,
diff_6th_opt = 0, 0, 0,
diff_6th_factor = 0.12, 0.12, 0.12,
base_temp = 290.
damp_opt = 0,
zdamp = 5000., 5000., 5000.,
dampcoef = 0.2, 0.2, 0.2
khdif = 0, 0, 0,
kvdif = 0, 0, 0,
non_hydrostatic = .true., .true., .true.,
moist_adv_opt = 1, 1, 1,
scalar_adv_opt = 1, 1, 1,
gwd_opt = 1,
/

&bdy_control
spec_bdy_width = 5,
spec_zone = 1,
relax_zone = 4,
specified = .true., .false.,.false.,
nested = .false., .true., .true.,
/

&grib2
/

&namelist_quilt
nio_tasks_per_group = 0,
nio_groups = 1,
/
gadheebakaran
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 03, 2016 2:38 am

Return to Runtime Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests