For LANDUSEF, couldn't find data source

Dataset specific topics involving WPS.

For LANDUSEF, couldn't find data source

Postby mtcabara » Sun Apr 15, 2012 7:36 pm

Hi,

I have been following some of the topics here that discussed use of landcover datasets other that the USGS. I have followed the instructions in http://www.mmm.ucar.edu/people/duda/fil ... hires.html to use NLCD 2001. I have thus far been able to (1) download data from the website, and (2) remap the land use categories in the NLCD according to the categories that are defined in LANDUSE.TBL (i.e., 1 to 33 ). I have also (3) created the index for the data,

type=categorical
category_min=1
category_max=33
projection=albers_nad83
dx=30.0
dy=30.0
known_x=1524690
known_y=2079090
known_lon=-78.400559
known_lat=40.405492
truelat1=29.5
truelat2=45.5
stdlon=-96.0
wordsize=1
missing_value=0.
row_order=top_bottom
tile_x=8249
tile_y=9625
tile_z=1
units="category"
description="33 Category USGS using NLCD 2001"


saved it in the same directory as the data tile, (4) added an entry to the GEOGRID.TBL as follows:

===============================
name=LANDUSEF
priority=2
dest_type=categorical
interp_option = 1s:four_pt
abs_path= 1s:/home/mtcabara/landuse_1s/
===============================


and (5) appropriately changed the namelist.wps for geog_data_res. However, when I ran geogrid.exe, although the log file is saying the the program completed successfully, inspection of the log file revealed that the program used the default data source for LANDUSEF because it couldn't find the data source for the resolution that I set in my namelist.wps (i.e. 1s). Below is a clip from the geogrid.log:

2012-04-15 18:05:02.881 --- INFORM: Using 1s interpolator sequence for LANDUSEF.
2012-04-15 18:05:02.881 --- INFORM: Using 1s data source for LANDUSEF.
2012-04-15 18:05:02.881 --- INFORM: For LANDUSEF, couldn't find interpolator sequence for resolution 1s.
2012-04-15 18:05:02.881 --- INFORM: Using default interpolator sequence for LANDUSEF.
2012-04-15 18:05:02.881 --- INFORM: For LANDUSEF, couldn't find 1s data source.
2012-04-15 18:05:02.881 --- INFORM: Using default data source for LANDUSEF.


I would greatly appreciate some ideas on why this is so, and on how I can solve this particular difficulty. Thanks so much in advance.

Maria
mtcabara
 
Posts: 7
Joined: Thu Apr 21, 2011 12:46 am

Re: For LANDUSEF, couldn't find data source

Postby fupeng » Tue May 03, 2016 6:42 pm

Hello,

I also had the same problem, so how did you solve it finally?

-Peng
fupeng
 
Posts: 2
Joined: Tue Feb 09, 2016 6:22 pm

Re: For LANDUSEF, couldn't find data source

Postby ran252 » Tue Oct 18, 2016 2:42 am

Hello,
I am facing same problem. could anyone please suggest a possible soution for this problem.

thanks
ran252
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 11, 2014 12:42 am


Return to Working with Various Datasets

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron