Ungrib not finishing

Having problems running the WRF Preprocessing Sysmte (WPS)?

Ungrib not finishing

Postby tlemburg » Tue Apr 03, 2018 5:02 pm

Hello,

I'm trying to ungrib a bunch of CFS data from NCAR (https://rda.ucar.edu/datasets/ds093.0/), specifically, 1980 pressure level and surface data. The surface data worked fine, but when trying to ungrib the pressure level data, I run into a problem where ungrib doesn't seem to finish. It is able to successfully read in all the GRIBFILEs, and then it proceeds to rrpr (read, re-process and write). In here, my log stops outputting and my job quits after a few lines when it is working on the first file:

DEBUG: RRPR: Replicating GFS pressures for max wind and trop
DEBUG: RRPR: Adjusting RH values
DEBUG: RRPR: Adjusting GFS masked fields

and those are the last lines of my output. All the temporary PFILEs are in place, but once it looks at the first one, the program quits. Does anyone have any idea why this might be? Here is my namelist.wps:

=======namelist.wps========
&share
wrf_core = 'ARW',
max_dom = 2,
start_date = '1980-01-01_00:00:00','1980-01-01_00:00:00',
end_date = '1981-01-01_00:00:00','1981-01-01_00:00:00',
interval_seconds = 21600,
io_form_geogrid = 2,
debug_level = 1000,
/

&geogrid
parent_id = 1, 1,
parent_grid_ratio = 1, 3,
i_parent_start = 1, 130,
j_parent_start = 1, 37,
e_we = 185, 142,
e_sn = 95, 160,
geog_data_res = 'default','default',
dx = 27000,
dy = 27000,
map_proj = 'polar',
truelat1 = 90.00, ! for polar try this for the true latitude
ref_lat = 60.00, ! center lat of the coarse domain
ref_lon = -15.00, ! center lon of the coarse domain
stand_lon = -15.00, ! the lon for straight up/down
/

&ungrib
out_format = 'WPS',
prefix = 'CFS_PRESS',
/

&metgrid
fg_name = 'FILE'
io_form_metgrid = 2,
/
tlemburg
 
Posts: 1
Joined: Tue Apr 03, 2018 4:04 pm

Return to Runtime Problems

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests